• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Vlinder uitvaartverzorging is onlangs verhuisd van Peize naar Kropswolde. 
Vanzelfsprekend blijven we onze uitvaartdiensten, begrafenisverzorging, crematieverzorging van families in Peize verzorgen, ook families in Roden, Zuidlaren, Leek, Tolbert, Stad Groningen, Hoogezand, Sappemeer, en omstreken willen we graag helpen.

Het belang van een testament:
Een levenstestament biedt zekerheid.
Bij een afnemende gezondheid voorkomt een testament onenigheid bij fysieke en mentale problemen. Regel uw levenstestament eenvoudig online. Voor meer informatie:
www.nunotariaat.nl

Wat is duurzamer, cremeren of begraven?
Volgens een rapport van TNO blijkt de totale uitstoot bij een begrafenis 95 kilo CO2 te zijn.
Bij een crematie is de uitstoot maar liefst 208 kilo CO2. Bij een crematie komen nogal wat verbrandings-gassen in de atmosfeer terecht.

Een begrafenis is ook niet geheel milieuvriendelijk, maar kan wel groener gemaakt worden door rekening te houden met materialen zoals stoffen, grafmarkering enz.
Begraven op een natuurbegraafplaats is nog duurzamer omdat er maar eenmaal een graf gedolven wordt. Het graf wordt in feite teruggegeven aan de natuur en mag daar tot in in eeuwigheid blijven liggen. De kist en bekleding daarvan en de kleding van de overledene dienen wel van natuurlijke stoffen te zijn.