• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Stadscrematorium Groningen: 
heeft er een derde opbaarkamer bij gekregen met de naam De Kolibrie.

Bedside Singers
Zij zingen voor mensen in de laatste levensfase die op de drempel staan van leven en dood. Zingen voor de ziel op reis. Voor meer informatie zie: bedsidesingers.nl

Schilderset voor uitvaartkisten
Hiermee kunt u samen de kist beschilderen.

aula Leek/Tolbert
De vernieuwde en uitgebreide aula is mooie en moderne faciliteit geworden voor de hele regio. Neem gerust een kijkje.

Vlinder uitvaartverzorging is onlangs verhuisd van Peize naar Kropswolde. 
Vanzelfsprekend blijven we onze uitvaartdiensten, begrafenisverzorging, crematieverzorging van families in Peize verzorgen, ook families in Roden, Zuidlaren, Leek, Tolbert, Stad Groningen, Hoogezand, Sappemeer, en omstreken willen we graag helpen.

Het belang van een testament:
Een levenstestament biedt zekerheid.
Bij een afnemende gezondheid voorkomt een testament onenigheid bij fysieke en mentale problemen. Regel uw levenstestament eenvoudig online. Voor meer informatie:
www.nunotariaat.nl

Help nabestaanden met toegang tot belangrijke gegevens.
Als nabestaanden geen toegang kunnen krijgen tot de mobiele telefoon van hun overleden dierbare: www.unlock4you.nl biedt een oplossing voor dit probleem.

Wat is duurzamer, cremeren of begraven?
Volgens een rapport van TNO blijkt de totale uitstoot bij een begrafenis 95 kilo CO2 te zijn.
Bij een crematie is de uitstoot maar liefst 208 kilo CO2. Bij een crematie komen nogal wat verbrandings-gassen in de atmosfeer terecht.

Een begrafenis is ook niet geheel milieuvriendelijk, maar kan wel groener gemaakt worden door rekening te houden met materialen zoals stoffen, grafmarkering enz.
Begraven op een natuurbegraafplaats is nog duurzamer omdat er maar eenmaal een graf gedolven wordt. Het graf wordt in feite teruggegeven aan de natuur en mag daar tot in in eeuwigheid blijven liggen. De kist en bekleding daarvan en de kleding van de overledene dienen wel van natuurlijke stoffen te zijn.