• darkblurbg

Over Vlinder uitvaartverzorging

Caroline: de interesse voor de dood en alles wat daarmee te maken heeft was er vanaf mijn 10e jaar toen mijn vader plotseling overleed. Dat heeft een grote invloed op mijn leven gehad.

Na 20 jaar bij de overheid te hebben gewerkt voelde ik steeds meer de behoefte om geheel iets anders te gaan doen en ben eerst als vrijwilligster bij het Humanistisch Verbond gaan werken om toespraken te schrijven en uit te spreken tijdens uitvaartplechtigheden.
Uit reacties van families bleek dat mijn manier van werken zeer gewaardeerd werd. Daardoor ben ik me steeds meer gaan verdiepen in alle facetten van de uitvaartverzorging. Ik ben de opleiding tot uitvaartondernemer gaan volgen en heb mijn eigen visie ontwikkeld op de uitvaartverzorging in het algemeen en de zorg voor de nabestaanden in het bijzonder. Hoe belangrijk de kleine dingen in het afscheid nemen kunnen zijn heb ik ervaren toen mijn broer onverwacht op 45 jarige leeftijd overleed.

Werkwijze en collega's Joyce en Ernst

In 2001 ben ik gestart als zelfstandig uitvaartondernemer.
Mijn streven is een uitvaart te verzorgen gebaseerd op persoonlijke aandacht. Mocht ik bezet zijn dan wordt u geholpen door Joyce of Ernst. Ook zij hebben jarenlange ervaring en kunnen u met raad en daad terzijde staan en proberen u zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen.

Want.........

Vaak heeft men niet over de gevolgen van de dood nagedacht en is men overmand door emoties. Het is goed om dan eerst samen eens rustig te praten over wat er is gebeurd. Gaandeweg komen dan vanzelf de vragen over praktische zaken zoals de keuze voor cremeren of begraven, wat voor kist, wel of niet kaarten versturen, welke tekst, advertenties, muziek, toespraak enz. Wordt het een groots afscheid of liever stil en ingetogen? Wat kunnen wij voor u doen? Wat wilt en kunt u zelf doen, eventueel samen met anderen. Voor sommigen is het belangrijk om actief deel te nemen aan bv. de laatste verzorging van hun dierbare. Zelf een tekst te bedenken voor op de kaart, het maken van een bloemenboeket, of misschien de kist zelf te beschilderen. Samen kunnen we zoeken naar een passende vorm en inhoud van de uitvaart.

Vlinder uitvaartverzorging zorgt er samen met u voor dat een begrafenis of crematie op een persoonlijke en waardige manier wordt voltrokken.